7 грудня 2023, 13:07

Російська нафта впала нижче "цінової стелі" у $60: Urals йде вниз – Bloomberg

Падіння світових цін на нафту призвело до того, що російська Urals впала нижче цінової стелі у 60 доларів.

Російська нафта впала нижче "цінової стелі" у $60: Urals йде вниз – Bloomberg

Падіння нафтових ринків призвело до того, що ціна на російську нафту марки Urals уперше з липня обвалилася нижче стелі цін у $60 за барель. Ціна Urals у балтійському порту Приморськ впала до $56,15, тоді як ціна того самого сорту з відвантаженням у Новоросійську на Чорному морі впала до $56,55. Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на аналіз компанії Argus, чиї дані визначають політику G-7 щодо цінового обмеження на російську нафту.

Останніми днями основні ціни на нафту впали, незважаючи на обіцянку країн ОПЕК+, включно з Росією, скоротити видобуток у першому кварталі наступного року. Це спричинило падіння ціни на нафту марки "Юралс", яка торгується з дисконтом.

В останні тижні Захід також посилив дотримання російських санкцій, наклавши обмеження загалом на 8 танкерів, а також на дубайський підрозділ нафтотрейдера, прагнучи припинити широкомасштабні порушення обмежень.

З липня всі основні російські барелі торгувалися вище за 60 доларів, що пробило дірку у зусиллях США, G7 та їхніх союзників щодо обмеження нафтових доходів країни.



Раніше шторми у Чорному морі знизили експорт нафти з Росії до тримісячного мінімуму, зазначають журналісти інформаційного агентства.

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини