18 січня 2024, 13:48

Доходи РФ від експорту нафти впали до 6-місячного мінімуму – Bloomberg назвав причину

Знижки на російську нафту знову збільшилися, а базові світові ціни знизилися.

Доходи РФ від експорту нафти впали до 6-місячного мінімуму – Bloomberg назвав причину

Доходи Росії від експорту нафти у грудні впали до шестимісячного мінімуму, оскільки зниження цін нівелювало найвищі з весни минулого року обсяги поставок за кордон. Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg, журналісти якого отримали у своє розпорядження аналітичну доповідь і розрахунки Міжнародного енергетичного агентства.

Разом із падінням світових цін на нафту збільшилися і знижки на нафту з Росії.

Ба більше, доходи Москви впали, навіть незважаючи на те, що у РФ поставки нафти на світові ринки дійшли до максимального рівня з березня 2023 року.

"Знижки на російську нафту збільшилися, а базові ціни знизилися. У результаті доходи впали, незважаючи на те що країна збільшила поставки нафти за кордон до 7,8 мільйона барелів на день, що є найвищим показником з березня", - йдеться у повідомленні МЕА.


Доходи від видобутку й експорту нафти є ключовим джерелом коштів для бюджету російського уряду, який обтяжений величезними витратами на війну з Україною та необхідністю зберегти соціальні витрати напередодні президентських виборів у березні, зазначають журналісти агентства.

Нагадаємо, експорт нафти з Росії впав - Москва втрачає сотні мільйонів доларів.

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини