31 травня 2024, 10:05

Гарна посмішка гарантована: японська компанія Toregem Biopharma розробила препарат із регенерації зубів

Японська інноваційна компанія Toregem Biopharma оголосила про плани провести перші у світі клінічні випробування з регенерації зубів.

Гарна посмішка гарантована: японська компанія Toregem Biopharma розробила препарат із регенерації зубів

Японська інноваційна компанія Toregem Biopharma оголосила про плани провести революційні клінічні випробування у вересні 2024 року, які можуть бути першим методом у світі для регенерації зубів.

Про це повідомляє ресурс asia.nikkei.com.

До 2030 року Toregem Biopharma має намір запропонувати на ринку новаторський препарат для людей, які страждають від вродженої адентії - відсутності зубів від народження.

У співпраці з Кіотським університетом стартап прагне розширити застосування свого продукту також для осіб, які втратили зуби через вікові зміни.

Розроблений засіб спрямований на блокування специфічного білка, що перешкоджає росту зубів. Дослідження на гризунах показали обнадійливі результати. Вдалося домогтися активації зубних зачатків у щелепі, що сприяло росту нових зубів.

Поточні методи лікування вродженої адентії, що зачіпає приблизно 0,1% населення, містять установку імплантів або протезування у зрілому віці, не вирішуючи при цьому причини захворювання.

"Наша мета - запропонувати третій варіант лікування", - зазначив Катсу Такахаші, співзасновник Toregem і автор досліджень, що лежать в основі нового препарату.

Компанія готується до запуску першої фази клінічних випробувань під наглядом кваліфікованих медиків для підтвердження безпеки ліків. У дослідженні візьмуть участь 30 здорових дорослих чоловіків, у яких малоймовірний подальший ріст зубів навіть за умови успішної дії препарату.

У разі успішного завершення першого етапу у 2025 році планується розпочати другу фазу випробувань, спрямовану на оцінювання ефективності лікування у дітей віком від 2 до 7 років, які страждають на вроджену адентію.

Toregem розраховує запропонувати цей інноваційний препарат на ринку за ціною в 1,5 мільйона ієн (близько 9,800 доларів США), з можливістю покрити витрати медичною страховкою.

Нагадаємо, зуби мудрості можуть рости не у всіх людей, і це нормально, однак для з'ясування причини варто проконсультуватися з лікарем.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини