13 серпня 2024, 10:48

На Землю обрушилася сильна магнітна буря: поради метеочутливим і прогноз сонячної активності на 13–15 серпня

Найближчими днями очікуються сильні магнітні бурі, які можуть вплинути на самопочуття метеозалежних людей.

На Землю обрушилася сильна магнітна буря: поради метеочутливим і прогноз сонячної активності на 13–15 серпня

У період з 13 по 15 серпня очікуються магнітні бурі різної інтенсивності, які можуть спричинити дискомфорт метеозалежним людям, повідомляє SWPC NOAA.

За даними Центру прогнозування космічної погоди (SWPC) NOAA, з 13 по 15 серпня на Землю очікують три дні геомагнітної активності. У вівторок, 13 серпня, рівень сонячної активності досягне К-індексу 8, що відповідає найсильнішим магнітним бурям.

У середу, 14 серпня, активність знизиться до К-індексу 4, що означає слабкі магнітні бурі.

А у четвер, 15 серпня, сонячна активність ще продовжить знижуватися та К-індекс становитиме 3, що відповідає незначним геомагнітним коливанням.

Магнітна буря - це геомагнітне обурення, спричинене спалахами на Сонці, внаслідок яких до Землі спрямовуються потоки заряджених частинок. Коли ці частинки досягають магнітосфери нашої планети, відбувається взаємодія, яка може спричинити коливання магнітного поля Землі. Магнітні бурі розрізняються за інтенсивністю та можуть впливати не тільки на роботу супутників і радіозв'язку, а й на самопочуття людей.

Магнітні бурі можуть викликати головний біль, втому, дратівливість і стрес, особливо у метеочутливих людей і тих, хто страждає на хронічні захворювання. У такі періоди важливо дотримуватися режиму дня й уникати перенапруги. Рекомендується пити більше води, обмежити вживання кофеїну, алкоголю та жирної їжі. Повноцінний сон, трав'яні чаї та прогулянки на свіжому повітрі також можуть допомогти знизити негативний вплив геомагнітних коливань на організм. Людям із хронічними захворюваннями варто тримати під рукою необхідні ліки та більше відпочивати.

Прогнози можуть змінюватися, тому слідкуйте за оновленнями, щоб бути у курсі змін сонячної активності.

Нагадаємо, на Землі очікується потужна та руйнівна магнітна буря, яка може спричинити збої у роботі супутників, енергетики, а також спровокувати північне сяйво у середніх широтах.

Раніше повідомлялося, що вчені NASA зафіксували незвичайне явище - викид темної, "холодної" плазми з поверхні Сонця.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини