28 вересня 2021, 10:08

Подвоїлася кількість нових COVID-випадків: в Україні зафіксовано спалах штаму "Дельта" – МОЗ

В Україні практично всі нові випадки зараження коронавірусом – це інфікування новим штамом. Початкові симптоми при ньому трохи відрізняються.

Подвоїлася кількість нових COVID-випадків: в Україні зафіксовано спалах штаму "Дельта" – МОЗ

В Україні за минулу добу (27 вересня) виявлено 6 552 нові випадки захворювання COVID-19. Це більш ніж у два рази перевищує показник попереднього дня.

МОЗ повідомляє, що госпіталізовано 1 288 осіб; летальних випадків - 143; видужало 2 927 людей.

Серед нових хворих дітей 574, медпрацівників - 165. Лідирують в антирейтингу Дніпропетровська (595), Харківська (547), Донецька (528), Запорізька (500) області та Київ (461).

У той же час головний державний санітарний лікар Ігор Кузін зазначив, що практично всі нові випадки зараження коронавірусом - це інфікування штамом "Дельта".

Кузін рекомендує при будь-яких ознаках респіраторного захворювання (особливо нежить, слабкість і підвищення температури тіла) звертатися до лікарів і проходити лабораторне дослідження на наявність COVID-19.

Він також вказав, що початкові симптоми зараження "Дельтою" та клінічний перебіг хвороби трохи відрізняються. Поки у МОЗ не можуть назвати чітких відмінностей у симптоматиці штаму "Дельта".

"Ми зберемо доказову інформацію про симптоми, які є найбільш характерними, тоді ми вже зможемо вийти з офіційним роз'ясненням", - цитує Кузіна "РБК-Україна".

За даними ВООЗ, штам "Дельта" коронавирусної інфекції на сьогоднішній день виявляється у 99 % хворих SARS-CoV-2. Цей різновид коронавируса зареєстрован вже у 185 країнах.

Раніше Діалог.UA писав, що головний інфекціоніст США назвав ймовірний період кінця пандемії COVID-19.

А також лікар озвучила всього три симптоми, що відрізняють застуду від COVID-19.

Автор: Марина Журавлева

Останні новини