27 листопада 2021, 13:19

Ще заразніший ніж "Дельта": у світі б'ють на сполох через новий штам "Омікрон", що "розповзається"

32 мутації нового штаму COVID-19 підвищують заразність і знижують можливість його розпізнавання антитілами.

Ще заразніший ніж "Дельта": у світі б'ють на сполох через новий штам "Омікрон", що "розповзається"

У світі починає поширюватися найжорстокіший із відомих на сьогодні штамів коронавірусу – ботсванський. Він стійкий до вакцин і має численні реверсії.

ВООЗ назвала його грецькою літерою "Омікрон" і класифікувала як "який викликає занепокоєння". В організації вважають, що штам розвинувся у тілі пацієнта із ВІЛ.

Перші десятки заражень сталися у Ботсвані, країнах Південної Африки та Гонконгу. З ними вже почала обмежувати авіасполучення низка держав. По одному пацієнту зафіксовано у Бельгії й Ізраїлі.

На світових ринках розпочався хаос. Через загрозу нової хвилі пандемії та локдаунів падають котирування акцій і ціни на нафту.

У Європейському центрі профілактики та контролю захворювань (ECDC) зазначають, що "Омікрон" має велику кількість генних мутацій (32 види) у порівнянні з іншими варіантами SARS-CoV-2 і тому потенційно вважається найнебезпечнішим з усіх відомих варіантів.

Як інформує Telegram-канал "Український Діалог", МОЗ Чехії заявило, що у країні ймовірно зафіксовано перший випадок захворювання на коронавірус зі штамом Omicron. Німеччина також поінформувала про виявлення інфікованого громадянина, який повернувся із ПАР.

США, Німеччина та низка європейських держав призупинили повітряне сполучення з ПАР і кількома іншими африканськими країнами, де виявлено новий варіант коронавірусу. Японія вводить 10-денний карантин для усіх, хто прибуває звідти.

Раніше міністр охорони здоров'я Великобританії Саджид Джавід заявив, що новий штам отримав назву B.1.1.529, він має спайковий білок, перед яким безсилі вакцини від коронавірусу.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров розповів про те, що відразу у кількох областях України зафіксовано новий небезпечний підтип штаму "Дельта" коронавірусу COVID-19.

Останні новини