29 листопада 2021, 20:44

Найсильніший буревій у Криму: набирає сили шторм, падають дерева, зникла електрика

На анексований Крим обрушилася негода: сильні пориви вітру валять дерева, обірвані дроти ліній електропередач, зірвано дахи та повалено паркани.

Найсильніший буревій у Криму: набирає сили шторм, падають дерева, зникла електрика

29 листопада Крим накрив ураган. Окупаційні "влада" і "МНС" оголосили режим підвищеної готовності та закликають усіх залишатися вдома, не наражаючи своє життя та здоров'я на небезпеку.

Через негоду більшість будинків у Сімферополі знеструмлено. Вітер у місті валить дерева, зриває дахи, зносить паркани. Місцями гілки та стовбури дерев падають на припарковані машини.

Тролейбусне сполучення Сімферополя з узбережжям у Криму також перервано. Даних про постраждалих наразі немає.

ГУП РК "Крименерго" повідомляє, що найбільше через негоду постраждали місто Сімферополь і Сімферопольський район, хоча проблеми з електрикою є майже на всьому півострові.

Енергетики працюватимуть у цілодобовому режимі, намагаючись якнайшвидше усувати наслідки стихії.

За оцінками синоптиків, пориви вітру сьогодні сягають 25 м/с. Проте метеорологічні служби попереджають, що основний удар циклону ще попереду. На морі набирає сили шторм. Завтра, 30 листопада, стихія не вщухне.

Місцеві жителі пишуть у соцмережах, що вітру такої сили не було дуже давно.

Кілька днів тому потужний ураган пронісся Польщею. Екстрені служби майже 10 тисяч разів виїжджали на виклики, пов'язані з ударом стихії.

Тим часом в Україну прийшов циклон Benedikt, який принесе дощ, сніг і плюсову температуру наприкінці листопада та 1 грудня.

Автор: Анастасия Югова

Останні новини