16 грудня 2022, 16:12

Угорщина несподівано заморозила російські активи на сотні мільйонів євро

При цьому у листопадовому звіті повідомлялося про конфіскацію на загальну суму лише 3 тисячі євро.

Угорщина несподівано заморозила російські активи на сотні мільйонів євро

Влада Угорщини несподівано заморозила російські активи на сотні мільйонів євро. Йдеться про суму в 870 млн євро станом на кінець листопада, що є вельми суттєвим показником навіть порівняно з іншими європейськими країнами, інформує видання Nepszava.

Наведені цифри вражають ще більше з огляду на той факт, що у листопадовому звіті повідомлялося про конфіскацію російських активів на загальну суму всього у 3 тисячі євро. Таким чином, лише за один місяць відбувся вражаючий стрибок.

У матеріалі наголошується, що значні активи, які потрапляють під санкції, були виявлені в Угорщині в листопаді. Це сталося після того, як зросло напруження боротьби уряду угорського прем'єра Віктора Орбана з Брюсселем за кошти Євросоюзу.

У статті також наводяться дані щодо заморожування російських активів в інших країнах, що входять до складу ЄС. Наприклад, в Італії заморожено 2,3 млрд євро активів, у ФРН - 2,2 млрд євро, в Австрії - майже 1,8 млрд євро.

Раніше влада Євросоюзу повідомила про плани виробити спільний план конфіскації заморожених російських активів, щоб потім спрямувати ці кошти на відновлення України. Європейські чиновники оцінюють завдані Україні під час війни збитки у 600 млрд євро.

Також у Великій Британії заявили у листопаді, що заморозили російських активів на суму понад 20 млрд доларів і про намір продовжити фінансовий тиск на РФ.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що міжнародний механізм передачі Києву заморожених російських активів з'явиться до кінця року.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини