17 лютого 2023, 13:56

У Росії через війну прийшов крах металургії – великі компанії розпродають активи, все дуже погано

Металургійні заводи Росії зараз потрапили під загрозу масових звільнень працівників, а також тотального скорочення виробництва.

У Росії через війну прийшов крах металургії – великі компанії розпродають активи, все дуже погано

У країні-агресорі настає повний колапс металургійної галузі. Так, стало відомо, що найбільша металургійна компанія Російської Федерації "НЛМК" розпродає заводи після різкого обвалу експорту, спричиненого "спецоперацією" в Україні, а також західними санкціями, що послідували після неї, пише опозиційне видання The Moscow Times з посиланням на "Ведомости".

Металургія була однією з найголовніших галузей російської промисловості, на неї припадало 18% промвиробництва та 8% ВВП Росії. Тепер вона на межі переділу власності, якого не спостерігалося з часів "лихих" 90-х.

Повідомляється, що "НЛМК" виставила на продаж свої заводи на Уралі та у Калузькій області. При цьому лідером падіння стала "Северсталь", що перебуває з літа 2022 року під обмежувальними заходами США разом зі своїм головним акціонером, олігархом-мільярдером Олексієм Мордашовим. Стало відомо, що у цієї компанії у 5 разів упав експорт.

Також з'ясувалося, що фірми "Євразу" втратили до 30% експорту після введення нових західних санкцій.

Голова Російського союзу промисловців і підприємців Олександр Шохін заявив, що у Росії "нікуди дівати 30 мільйонів тонн" сталевої продукції.

"Російські металургійні заводи перебувають під загрозою скорочення виробництва та масових звільнень", - каже він.

Нагадаємо, раніше у Росії визнали неминучий крах у війні економік із західними державами.

Ми також писали, що кремлівський диктатор Путін завдав непоправної шкоди економіці РФ, зруйнувавши ринки збуту нафти в Європі.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини