3 травня 2023, 11:09

У Росії рекордно впав видобуток газу – у Москві б'ють на сполох і намагаються засекретити дані

У Кремлі у наказовому порядку накладено заборону на розголошення інформації про видобуток газу та нафти.

У Росії рекордно впав видобуток газу – у Москві б'ють на сполох і намагаються засекретити дані

У Російській Федерації різко впав видобуток газу, що змусило серйозно нервувати правлячий режим. Так, стало відомо, що у першому кварталі поточного року одержання "блакитного палива" з надр землі у "скріпній" країні знизилося на 10%,  порівняно з 1-м кварталом 2022 року, передає російське видання "Коммерсант".

Підкреслюється, що основний обсяг зниження видобутку у РФ припадає на монополіста "Газпром", який різко знизив його "на тлі падіння експорту в Європейський союз".

У період із січня до лютого 2023 року включно РФ знизила видобуток до 180 мільярдів кубометрів, а у березні цей показник впав до 61 мільярда кубометрів.

Зі свого боку, російська компанія "Газпром нефть" знизила видобуток палива на 18%, до 8,6 млрд кубометрів у першому кварталі, а у березні - на 22%, до 2,3 млрд кубометрів.

У Москві не на жарт забили тривогу, бачачи, наскільки падає видобуток газу, а також нафти. Стало відомо, 29 квітня 2023 р. уряд країни-агресора заявив про те, що публікації статистики з видобутку нафти та газу тепер заборонені та засекречені щонайменше до 1 квітня 2024 р.

Примітно, що ця заборона стосується видобутку нафтового газу та газового конденсату, а також нафтогазоводяної суміші, зневодненої нафти, газового конденсату, а також цілої низки іншої сировини та продукції.

Розголошення інформації про видобуток найважливіших корисних копалин у РФ, яку вже практично прирівняли до держтаємниці, загрожує не тільки адміністративною, а й кримінальною відповідальністю.

Нагадаємо, Росія істотно збільшила експорт нафти, але вийшов зворотний ефект, оскільки ціни на Urals впали.

До речі, влада РФ вирішила скоротити субсидії нафтовим компаніям, щоб зменшити дефіцит свого федерального бюджету.

Додамо, російський нафтогазовий монополіст "Газпром" на тлі обвалення доходів від експорту просить підвищити ціни на газ у РФ.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини