28 серпня 2024, 15:14

"Я витратив місяці, щоб зробити вдалий кадр", – фотограф Пол Сміт про те, як "спіймав" космічний спрайт в Оклахомі

Американському фотографу Полу Сміту вдалося зняти незвичайне атмосферне явище – гігантський спрайт на тлі метеорного потоку Персеїди.

"Я витратив місяці, щоб зробити вдалий кадр", – фотограф Пол Сміт про те, як "спіймав" космічний спрайт в Оклахомі

Зранку 12 серпня небо над західною Оклахомою перетворилося на арену для рідкісного природного явища. Американський фотограф Пол Сміт зумів зробити унікальний знімок, який зафіксував гігантський спрайт на тлі метеорного потоку Персеїди. Про це він повідомив у мережі X.

Спрайти - рідкісні атмосферні спалахи, що виникають високо над грозовими хмарамита потребують потужного розряду електрики. Ці світлові явища формуються у верхніх шарах атмосфери, додаючи ще більше загадковості до нічного неба.

Вони являють собою спалахи світла, які важко відобразити на фотографіях. Проте Пол Сміт завдяки своїм багаторічним зусиллям і завзятості зміг зробити приголомшливий знімок, на якому видно це рідкісне явище.

Сміт розповів, що гроза, яку він фотографував, знаходилася приблизно за 100 миль від його розташування. Він зазначив, що зробити такий вдалий знімок вдалося не відразу, на це знадобилися роки тренувань і безліч невдалих спроб.

"Я витратив місяці, перш ніж зробив перший вдалий кадр", - зізнається фотограф.

Секрет успіху, за словами Сміта, полягає у терпінні та виборі правильної локації. Він рекомендує вибирати місця з мінімальним світловим забрудненням, перебувати на достатній відстані від грози, щоб бачити небо над хмарами та мати відповідну техніку та навички для зйомки неймовірного кадру.

"Впіймати спрайт у межах міста практично неможливо через світлове забруднення", - зазначає Сміт.

Робота Сміта заслуговує на захоплення, тому що йому вдалося показати, наскільки красива та різноманітна наша планета у найнесподіваніших і рідкісних проявах.

Раніше Dialog.UA повідомляв, що у центральній частині Китаю жителі були свідками рідкісного природного явища: на небі з'явилися одразу три сонця.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини