13 квітня 2023, 13:41

Росія має заплатити Україні 5 млрд доларів за збитки у Криму: суд у Гаазі виніс вердикт

Гаазький суд зобов'язав російську сторону відшкодувати українському "Нафтогазу" збитки за об'єкти, "віджаті" у районі півострова.

Росія має заплатити Україні 5 млрд доларів за збитки у Криму: суд у Гаазі виніс вердикт

Міжнародний суд у Гаазі (Нідерланди) зобов'язав Російську Федерацію компенсувати українському "Нафтогазу" збитки у розмірі 5 мільярдів доларів США, пише українська нафтогазова компанія на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Відомо, що після анексії українського півострова Крим російські окупанти почали найзлочиннішим чином привласнювати об'єкти, які до цього по праву належали компаніям України.

Суд у Гаазі зобов'язав РФ відшкодувати українській стороні активи, спрямовані на розроблення газових родовищ, а також розвиток іншої стратегічно важливої інфраструктури.

Також Міжнародний суд підкреслив, що у разі відмови російською стороною від добровільного виконання рішення може запуститися процес примусового виконання рішення на території тих держав, де розміщені російські активи. Якщо "Нафтогаз" після відмови РФ про компенсацію ініціює цей процес, то активи РФ за кордоном можуть конфіскувати на користь української компанії.

Як повідомлялося раніше, Європейський парламент проголосував за терміновий трибунал щодо воєнних злочинів Російської Федерації.

Нагадаємо, Путін вустами свого секретаря Пєскова заявив, що Росія не визнає трибуналуу Гаазі.

До речі, Вірменія, яка ратифікувала Римський статут, відмовляється видавати Путіна Гаазі.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини