18 квітня 2023, 11:58

Через війну в Україні з Росії йде іноземний бізнес, а курс рубля значно впав – Bloomberg

Зарубіжні компанії згортають свій бізнес на території у РФ, що негативно позначається на економіці "скріпної" країни.

Через війну в Україні з Росії йде іноземний бізнес, а курс рубля значно впав – Bloomberg

Іноземний бізнес з новою силою активізував процеси продажу активів у Російській Федерації, впевнено залишаючи ринок країни-агресора. Подібні процеси вельми негативно вплинули на курс російського рубля по відношенню до основних світових валют, інформує агентство Bloomberg.

Як підкреслюють експерти, ціла серія продажів російських активів зарубіжними компаніями призвела до того, що рубль на 9% просів по відношенню до долара США у 2023 році, та це найгірший показник серед валют ринків, що розвиваються.

"Рубль слабшає, оскільки відновлення обсягів імпорту та серія продажів іноземних активів збільшували попит на іноземну валюту. Водночас доларова ліквідність на Московській біржі низька, а доходи від експорту знижуються на тлі масштабних санкцій через агресію проти України", - вказується у статті Bloomberg.

До речі, Москва незабаром після початку повномасштабного вторгнення на територію України вигадала нові правила: закордонним інвесторам відтоді заборонили продавати свої активи на території РФ без узгодження зі спеціальною урядовою комісією. Це теж значно посилило відтік іноземного капіталу з країни-агресора.

Нагадаємо, у Росії рубль обвалився та потягнув за собою ціни на товари.

Додамо, економіст Костянтин Сонін висловив упевненість: у довгостроковій перспективі рубль продовжить падіння, оскільки економічна ситуація у Росії неухильно погіршується.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини