27 липня 2023, 12:57

Партнерський для Росії банк підтримав санкції проти Москви у повному обсязі – ЗМІ

Банк країн БРІКС NDB (New Development Bank) категорично відмовився від нових проектів у Росії, зобов'язавшись повністю дотримуватися санкцій.

Партнерський для Росії банк підтримав санкції проти Москви у повному обсязі – ЗМІ

Створений країнами БРІКС банк NDB не розглядає жодних проєктів на території РФ і дотримуватиметься всіх санкцій щодо Москви. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters, цитуючи заяву глави банку, колишнього президента Бразилії Ділми Руссеф.


За її словами, заява про можливі проекти Банку у Росії є спекуляціями.

Група країн БРІКС запустила банк зі штаб-квартирою у Шанхаї (КНР).

На зустрічі міністрів закордонних справ БРІКС напередодні саміту членів блоку у Південно-Африканській Республіці обговорювали способи протистояння домінуванню розвинених економік і пошук альтернатив долару. Таким чином країни об'єднання шукають спосіб "не бути жертвами санкцій", як це вже сталося з Росією.

Формування та мета

НБР був офіційно створений 15 липня 2014 р. під час шостого саміту БРІКС у Форталезі, Бразилія. Основною метою банку є фінансування проектів інфраструктури та сталого розвитку у країнах БРІКС й інших країнах з економікою, що розвивається. Надаючи фінансову допомогу та фінансування таких проєктів, НБР прагне підтримати економічний розвиток і скоротити дефіцит інфраструктури у цих країнах.

Головне управління

Штаб-квартира NDB розташована у Шанхаї, Китай.

Функції та операції

Новий банк розвитку (НБР) надає кредити та гранти для різних проєктів, зокрема пов'язаних із транспортом, енергетикою, водними ресурсами й іншими галузями, що сприяють сталому розвитку. Банк фокусується на проєктах, які відповідають принципам екологічної та соціальної стійкості.

Керування

NDB працює на основі кооперативної та демократичної структури. Кожна з країн-учасниць БРІКС має рівну частку у банку з початковим статутним капіталом у 100 мільйонів і не домінує в установі.

Нагадаємо, російська економіка 
йде у піке, курс рубля рекордно падає щодо долара та юаня.

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини